Tájékoztatjuk az "EU legislation on cookies" törvény értelmében, hogy az oldal kizárólag a működéséhez cookie-kat használhat, amely semmi személyes információt nem továbbít! 

Kecskeméti Fotókör

A képen azt is nézd, amit nem látsz!

Szente-Varga Éva

1964-ben születtem Kecskeméten.
A fotózással 2013-ban kezdtem el foglalkozni egy Sony Cyber-shot kompakt géppel.
A tükörreflexes (Nikon D3200) gépemet 2015-ben, a 7100-ast pedig 2017-ben vásároltam. A Kecskeméti Fotókörhöz 2016-ban csatlakoztam.
Tudásomat folyamatosan csiszolom.

Néhány szót akkor a hitvallásomról:

Alföldi ember lévén gyakran járom a hegyeket és túrázom.
Barangolásaim során igyekszem meglátni - és fotóimon keresztül másokkal is megláttatni - a természetben rejlő apró szépségeket.
Kedvelem a portré és az utcai fotózást is, de megörökítek mindent, ami a „szemem ügyébe” kerül és amiben látok fantáziát, legyen az épület, tárgy, hangulat, árnyék és fény.
Engem ugyanúgy megfog a tavasszal ébredő természet látványa, mint az ősszel lángba boruló fák szépsége, vagy éppen az elmúlást idéző tájak komorsága, de Marc Lévy francia kortárs író százszor szebben megfogalmazta ezt nálam:

“Nézd csak meg jól, mi minden van körülöttünk. A víz háborog, a föld rá sem hederít. Látod a magasba nyúló hegyeket?! A fákat, a fényt, amely a nap minden percében változtatja erejét és színét. A halakat, amelyek más halakat kergetnek, miközben azon vannak, hogy elkerüljék a sirályok csőrét. Hallod a zajokat, a hullámok moraját, a szél susogását, a homok neszezését, a sokféle zajt, amely harmóniává olvad? És az élet meg az anyagok e valószerűtlen hangversenyének kellős közepén itt vagyunk mi, te meg én és a körülöttünk lévő sok-sok ember. Vajon hányan látják meg közülünk azt, amit most leírtam? Hányan értik meg reggelenként, micsoda kiváltság, hogy fölébrednek, hogy láthatnak, szagolhatnak, tapinthatnak, hallhatnak, érezhetnek? Közülünk hányan képesek egy pillanatra megfeledkezni a nyűglődéseikről, hogy elámuljanak ezen a csodás látványon? Úgy tetszik: az ember éppen annak van a legkevésbé tudatában, hogy él".