Tájékoztatjuk az "EU legislation on cookies" törvény értelmében, hogy az oldal kizárólag a működéséhez cookie-kat használhat, amely semmi személyes információt nem továbbít! 

Kecskeméti Fotókör

A képen azt is nézd, amit nem látsz!

Kecskés Bertalan

1978-ban, Katalin napján, Kecskeméten születtem. Jelenleg Helvécián élek a családommal.
Hogyan is lettem a fényképezés szerelmese? Mint sokan, én is először gyerekkoromban, filmes gépen készítettem az első expoimat. Először édesapám zenitjét használtam néhány alkalommal. De a zenit nagy kincs volt és nem gyerek kezébe való, így az egyik karácsonyra az angyalka megörvendeztetett egy pajtás géppel.

A mélyebb szintű képalkotásba először gépész- és kohómérnökként szereztem tapasztalatot, de ez még nem a megszokott fotográfia, hanem makroszkópi-, mikroszkópi- és röntgen fotográfia volt. A szakmai szintű fotográfiától akkor kezdtem elszakadni, amikor megvettem első digitális, tükörreflexes gépemet, egy Nikon D3200-at. Ezzel kezdtem felfedezni Helvécia környékének szépségét és állatvilágát. A cserkelések során felfedeztem, hogy milyen gazdag és csodálatos helyen is élünk. Ezt a látványt szeretem volna megörökíteni és megosztani családommal, barátaimmal, munkatársaimmal. Így elkezdtem fejleszteni lépésről lépésre mind a felszerelésemet, mind fotós ismereteimet.

A természet fényképezése során mindig szem előtt tartom, hogy nem a kép az első, hanem a természet szeretete. Nem csak fotózok, hanem oduk telepítésével, téli etetéssel is foglalkozom, hogy minél tovább tudjunk gyönyörködni az Alföld madárvilágában. A természet fotózása mellet a másik nagy szerelmem az asztró-tájfotózás és az asztrofotózás. Ez a fotózási technika egy kicsit technikásabb és közel áll a mérnöki gondolkodásomhoz, illetve így éjszaka is fényképezhetek.
Ahogy egyre jobbak lettek a képeim, úgy éreztem, hogy csatlakoznom kell egy olyan társasághoz, akik  szintén szerelmesei a fotózásnak. Ezért csatlakoztam a Kecskeméti Fotókörhöz, hogy tovább fejlődhessek.
Mi a jövőképem? Egyelőre úgy érzem, hogy még nem értem meg arra, hogy kiállításokra nevezzem a képeimet. Szeretnék tovább fejlődni, hogy a jövőben ne csak ismeretségi körben ismerjék meg azt, ahogyan én látom a világot lencsén keresztül.

Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
https://kecskesbertalan.webnode.hu/