Tájékoztatjuk az "EU legislation on cookies" törvény értelmében, hogy az oldal kizárólag a működéséhez cookie-kat használhat, amely semmi személyes információt nem továbbít! 

Kecskeméti Fotókör

A képen azt is nézd, amit nem látsz!

Molnár József † (1956 - 2017)

Az 1955-ös esztendőben születtem Kecskemét városában, nevezetes December havának Szilveszter napján.

E Hírös város iskoláiban töltöttem tanuló éveimet. Általános, majd ipari tanuló évek következtek. Később faipari szakközépiskola zárta tanulmányaim sorát. Régóta vonzott a szép, a harmonikus környezet, a zene, a természet varázsa. A fényképezés technikája már általános iskolás koromban megérintett. Orosztanárom, ki gyakorlott fotós volt, érdeklődésemet tapasztalva, nagy hozzáértéssel vezetett be a labormunka rejtelmeibe. A kezdeti szárnypróbálgatások után igazán komolyan az 1990-es években kezdtem foglalkozni a fotó mint kifejezőeszköz tudatos alkalmazásával. Sokat köszönhetek Vincze János bácsinak az akkori fotókör vezetőjének, ki segítő kritikával nyesegette munkám vadhajtásait. A különböző fotográfiai műfajok közül a természetfotózás talán egy kicsit közelebb áll a szívemhez, de szívesen kísérletezem másféle alkotásokkal is.

Szeretném a világ általam szebbiknek vélt oldalát megmutatni az arra fogékony embertársaimnak.

Kiállítások:
2015; XXI. Alföldi Fotószalon, Szentes.
2014; XX. Alföldi Fotószalon, Szentes.
2013; V. Nemzetközi Fotópályázat, Kiskunfélegyháza. ( külön díj ).
2011; III. Nemzetközi Fotópályázat, Kiskunfélegyháza.
2010; II. Nemzetközi Fotópályázat, Kiskunfélegyháza.
2009; XV. Alföldi Fotószalon, Szentes.
2007; Kecskeméti Fotókör, Optikai Csalódás című kiállítása.
2004; Bács Kiskun Megyei Önkormányzat, Móra Ferenc Művelődési Központ,
          Kiskunfélegyháza. Bács Megyei Fotókiállítás.
2004; HM Honvéd Kulturális Szolgáltató Kht. Kecskemét, Kecskeméti Fotókör Kiállítása.
2002; XIV. ROSTI PÁL Emlékkiállítás Dunaújváros ( külön díj ).

 Kedves barátunkra, fotóstársunkra mindig szeretettel fogunk emlékezni!

Annak idején amikor elkezdtem bejárni a Fotókörbe és megismerkedni a tagokkal, több "régi motoros" is volt közöttük. Ilyen volt Józsi is. Az idő teltével, ahogy megismertem rájöttem, hogy a macis járású köpcös embernek hatalmas szíve van. A mindig vidám természete és érdeklődéstől csillogó szemei mögött, hatalmas tudással rendelkezik a régi analóg fekete-fehér fotográfiától a digitális fényképezésig átfogóan. Ezt a széleskörű tudást sokunk szerencséréje, nagy barátsággal meg is osztotta velünk. Mindig segítőkész volt, de a tudását sosem fitogtatta. Ha valamiről elkezdett mesélni vagy magyarázni, mindig szívesen halgattuk. Az egyre bővülő fotóköri taglétszámban egyre több József lett, - így viccesen egymás között, hogy tudjuk egy-egy beszélgetés során melyik Józsefről van szó - Ő volt az első számú József - Józsi egy - a csoportban, ha így szólítottuk Ő is csak mosolygott ezen.

Nem fogom elfelejteni a jó humorát és szójátékait, amit kaptunk tőle. Egyszer egy fotós játékunk alkalmával "gomb" témára fényképeztünk. Ő készített egy fényképet amelybe beleszőtte a kép címét is. - Egy szilva volt a képen, egy görbe zsákvarró tűvel a szílvára felöltve egy ruhagomb szép karikába hagyott zsinorral - pici darabka fonal maradékkal a karika felett. Nem jöttünk rá a megoldásra - Ő pedig hatalmasat nevetve elárulta nekünk - ez volt a szilván egy gomb egy C alakú tűvel, Ó betűre hajtott fonallal a "Szilvásgombóc".
Sajnos kedves barátunk hatalmas szíve - amibe oly sok minden elfért - nem bírta tovább a terhelést és amíg a korházban várta az új billentyű cserét, a 61 évig tartó működés után végleg megállt.

Azt hiszem pótólhatatlanul, sokáig érezni fogjuk kedves barátunk hiányát!

Nyugodj békében József!

 

Kecskemét, 2017. március 30.


Nagy Krisztián
fotókör vezető