Tájékoztatjuk az "EU legislation on cookies" törvény értelmében, hogy az oldal kizárólag a működéséhez cookie-kat használhat, amely semmi személyes információt nem továbbít! 

Kecskeméti Fotókör

A képen azt is nézd, amit nem látsz!

Fotókörünk tagja a MAFOSZ szervezetének.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetségét 1983. július 23-án Szolnokon alapította meg 33 autonóm fotóművészeti alkotócsoport, köztük a Kecskeméti Fotóklub.

Az előkészítő munkák egy évvel korábban, Székesfehérváron kezdődtek el, ahol szándéknyilatkozatban fogalmazódott meg annak igénye, hogy a fotókörök, fotóklubok hozzanak létre közös szövetséget, amely képviseli az érdekeiket, összehangolja a fotókulturális rendezvényeket és ellátja mindazokat a közös feladatokat, amelyeket az elszigetelten működő kis közösségek önerőből nem tehetnének meg. A szövetség alapításának előkészítő munkálatait szaktanácsokkal segítette a Népművelési Intézet és a Művelődési Minisztérium is. Bár ezekben az években országos hatókörű, társadalmi szervezetek még nemigen szerveződtek.

A közös akaratnak köszönhetően jött létre Magyarország legnagyobb szakmai, társadalmi szervezete, amely ettől kezdve a fotográfiai közélet szereplőit ellátta szakmai információkkal, segítette őket a nyilvános szereplésben.

A Magyar Fotóművészeti Alkotócsoportok Országos Szövetsége harmincesztendős működése során bebizonyosodott, hogy kis hazánkban sokkal több tehetséges alkotó van szerte az országban, mint ahány korábban nyilvánosságot kapott. A szövetség ma már több mint száz tagszervezet, közel háromezer tagját informálja hetente a Fotósélet hírlevélben arról, mikor, hol, milyen lehetőségek kínálkoznak az alkotóknak, hogy megmutassák tehetségüket; tájékoztatja őket a társaik által elért sikerekről; és beszámol minden tudomására jutott rendezvényről, továbbképzésről, alkotótáborról.

A szövetség minden esztendőben rendez egy olyan fotókiállítást, ahol tagegyesületei bemutathatják legújabb alkotásaikat. A MAFOSZ Szalonok az autonóm kortárs fotográfiának legfontosabb összefoglaló tárlatai.